woensdag 2 oktober 2013

Voorstellen

Hallo allemaal, 

Wij zijn Sophie Doeve en Didi Paauwe, studenten van Saxion Hogeschool in Enschede. Wij volgen de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Ons laatste jaar van de studie is aangebroken en daarom moeten we een onderzoek uitvoeren in de praktijk.
Dit onderzoek gaat plaatsvinden binnen Playing for Success, locatie Assist in Almelo. Assist is een van de 19 leercentra van Playing for Success en onderdeel van het ROC van Twente. Assist is een tien weken durend traject dat gevestigd is in het Polman Station te Almelo. Het is een traject dat ervoor zorgt dat jongeren die uitgevallen zijn of dreigen uit te vallen binnen het onderwijs, voortijdig schoolverlaters, weer in hun kracht komen waardoor ze een bewuste keuze kunnen maken voor de toekomst.

Landelijk gezien blijkt Assist, in de regio Twente, succesvoller te zijn dan vergelijkbare trajecten. De veronderstelling is dat dit onder andere te maken heeft met de kennis en vaardigheden van de betreffende docenten. Dit onderzoek richt zich op de docenten die werkzaam zijn binnen Assist. Het doel van het onderzoek is inzicht krijgen in de competenties van de docenten. De verwachting is dat het onderzoek een overdraagbaar competentieprofiel voor docenten oplevert voor vergelijkbare projecten en op deze wijze indirect een bijdrage levert aan de kwaliteit van deze trajecten. Wanneer trajecten een onderwijsarrangement aanbieden voor een andere doelgroep dan moet het concept van dit onderzoek worden aangepast waarbij rekening wordt gehouden met de doelgroep. Het doel op de lange termijn is dat het competentieprofiel over wordt gedragen naar andere locaties binnen Playing for Success mits het concept wordt aangepast, waarbij rekening wordt gehouden met de verschillende leeftijdscategorieën van de locaties

Door middel van dit blog willen we geïnteresseerden laten meekijken in ons onderzoeksproces. Op dit blog zal dan ook beschreven worden, wat we doen en hoever we zijn. Dit onderzoek zal plaats gaan vinden tussen september 2013 en februari 2014. Als er vragen en of opmerkingen zijn dan horen wij dit graag!
Alvast bedankt voor het bezoeken en lezen van dit eerste bericht en hopelijk tot snel!

Groetjes, 
Sophie Doeve en Didi Paauwe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten